Topic: Amitriptylin

Hej Poul
Så er jeg tilbage igen.
Efter et angst anfald i febr. 2016, hvor amitriptylinen blev sat ud af spil, viste målingen af am i plasma 489 nmol/l. Siden da er jeg gradvis steget i medicin for at for den agiterende angst i ro. Det lykkes, men så manglede søvnen. Den sederende effekt var svag og ustabil. Den 30/3 viste målingen 672 nmol/l - og søvnen er stadig meget ustabil.
Den 21/4 var målingen 639 nmol/l, og den 29/4 var den på 581 nmol/l. Så nu er jeg ved at gå helt i panik, for hvorfor daler den.
Først i går og i dag har jeg mærket en mere sederende effekt i dag timerne, men også i går aftes.
De sidste par dage har jeg haft kvalme ud over det sædvanlige.
Kan det være pga. at amitriptylinen falder i plasma.
Jeg skal til gynækolog i næste uge med henblik på hormonbehandling. Kan det være hormonerne der er skyld i, at jeg falder i amitriptylinen ?
Jeg har læst, at hvis østrogen niveauet svinger, så påvirker det andre hormoner, som progesteron, og progesteron er med til at fremme søvnen. Jeg har altid lidt af pms, og den synes at have taget til i styrke. Jeg har talt med en gynækolog, som synes, at jeg skal prøve en hormonbehandling, for at se, om det kunne hjælpe på det hele. Jeg er så bange for, at det hele skal gå galt igen.
Spørgsmål: Kan store udsving i østrogen niveauet påvirke virkningen af amitriptylinen ?

Og kan det passe, at den sederende effekt pludselig kan blive bedre efter jeg er faldet i plasma ?

Bh.
Dina