Topic: Er det nu os KUN ECTén som har virkningen eller ?

Jeg er en ung mand på 37 som har gjort en observation iforhold til Depresiv / angst tilstand.
JEg er født med Spastisk lammelse i lettere grad dog er det mere mine kognitive vanskeligheder som genere mig psykisk og har da os fået diagnosen Emotionel impulsiv personligheds forstyrrelse. Jeg har også tendens til at være meget deprimeret og trist efter mine impulsive udbrud. og har adskellige selvmordsforsøg bag mig. Dog har jeg aldrig rigtigt modtaget nogen behandling for dette.

Men vedsiden af alt dette arbejder jeg selv med Forskning Dykker medicin og har meget tilknytning til Rigets trykkammer. Her sidder der jo anæstesi læger og jeg har sammen med dem gjort flg. observation.
Skal siges jeg har aldrig prøvet ECT. og får ingen medicin af Psykofarmika da det ikke virker med min Spasticitet særligt godt.
Men når jeg har mine depresive ture og jeg slet ikke er til at tale til fornuft. Hvis jeg så bliver bedøvet kort lagt til at sove med Propofol (Micheal Jackson medicin) er min sindstilstand ændret 100 % når jeg vågner jeg er mere posiktiv og slet ikke angst mere. Jeg har snakket en del med flere af Lægerne om denne observation og de kender som anætesilæger godt til Propofols Angst dæmpende effekt men siger til mig at det vist aldrig er blevet undersøgt i bund om hvor stor eller lille effekten rent faktisk er.

Men min tanke er at det kunne jo rentfaktisk tænkes at når man får ECT bliver man jo lagt i Fuld anæstesi og dermed får man stoffet Propofol ind i kroppen det kunne jo så tænkes at dette var noget af årsagen til at patienterne får det bedre.

Og i min verden ville det være ret nemt at undersøge simpelthen ved at lave et blindet forsøg hvor den ene gruppe får Propofol at sove på og den anden får GAS anæstesi. og så se om der er forskel.

JEg taler kun ud fra egne erfaringer men nu er jeg selv blevet bedøvet over 40 gange med propofol og jeg får det godt i en rigtig lang periode efter jeg har været i propofol rus.

Yderligt har jeg en anden observation omkring stoffet, Nemlig fra de 2 gange jeg har lavet suicidal forsøg med Spasme medicin som fik mig til at stoppe med at træke vejdret sådan at jeg måtte blive lagt i respirator alene det at gøre en sådan handling er ret psykisk belastende men da jeg var kommet ud af respiratoren og Sad og skulle snakke med psykiateren om mine selvmordstanker var alle tankerne pist væk og jeg følte mig veldigt tilpas. Bagefter sagde en af mine kollegaer en Anæstesilæge at jeg altså også havde fået Propofol rus igennem 4 døgn da jeg lå i respirator.

Jeg tænker bare at det bør undersøges om det virkelig er noget som virker imod Depresion eller bare er mig og andre fordi det er jo ikke kun mig som siger dette, Spørg en erfaren anæstesiolog om dette og han vil give mig ret.

Takker fordi jeg måtte dele min observation om dette jeg har oplevet

Re: Er det nu os KUN ECTén som har virkningen eller ?

Kære Sofo
Tak for din observation. Jeg har faktisk selv oplevet noget lignende efter at jeg blev opereret for en meniskskade. Efter bedøvelsen havde jeg det bedre end jeg længe havde haft det! Jeg har altid forestillet mig, at det var fordi jeg endelig havde fået sovet (fordi menisken gjorde helvedes ondt og forstyrrede min nattesøvn i over ½ år).
Vedr. ECT er der faktisk lavet forsøg, hvor man har sammenlignet bedøvelse+ECT med bare bedøvelse. Og kombinationen virker faktisk bedre en ren bedøvelse.
En anden interessant ting er jo, at bedøvestoffet ketamin ser ud til at have akut antidepressiv effekt. Jeg har skrevet en artikkel om det i ugeskrift forlæger, som du kan låne på biblioteket, hvis du er interesseret.
Venlig hilsen
Poul Videbech