Topic: Udbrændthed og hukommelse.

Kære Poul Videbech

Jeg har et spørgsmål om depressioner/ udbrændthed
og hvad der skal behandles
Du siger der er to typer depression, dem med mange stresshormoner, og så dem der ikke har særlig mange.

Har begge typer hukommelsesproblemer?

Jeg har selv hukommelsesproblemer og har grund til at være lidt udmattet og dette bøvl med hukommelsen har stået på i nogen tid.

Håber du tilgiver at jeg ikke kan læse alt igennem i dette forum.   Jeg har spist lidt ekstra d-vitaminer og forsøger at leve sundt i en rædsom situation og forsøger at løse problemer i prioriteret rækkefølge, derfor har der ikke rigtigt været tid til at få gjort så meget andet..
Det er jo en del ting man kun kan ordne selv.

Hejren

Re: Udbrændthed og hukommelse.

Kære Hejre
Det er et godt spørgsmål, som ikke er nemt at svare på.
Problemet er, at hukommelsesproblemer påvirkes af en masse ting. Fx hvor mange depressioner, man har haft, hvor svære de har været, hvilken type (bipolare depressioner er formentligt værst), hvad man har fået af behandling, hvor gammel man er, osv. Men også ens aktuelle medicin samt kolesteroltal spiller en rolle.
Desuden er det også betydningsfuldt om ens depression er blevet behandlet til bunds, eller om man fortsat har det vi kalder en "rest-depression".
Man kan opnå rigtigt meget med sund kost og motion, som jeg har skrevet meget om rund om krig på disse sider.
Nye undersøgelser tyder på at visse typer medicin kan hjælpe på det - nogen gange.
Specielt er det muligt at EPO (ja, det der bruges til doping) i meget små doser kan hjælpe, uden at påvirke blodbilledet. Det experimenteres der med for tiden på Rigshospitalet.
Venlig hilsen
Poul Videbech

3 (edited by Hejren 25-11-2017 20:02:33)

Re: Udbrændthed og hukommelse.

Tusind tak for svaret.  Jeg har ikke været i behandling, venner er normalt den bedste løsning for mig, hvis de har overskud til det.
   Jeg tager ikke medicin
Jeg har haft en del dødsfald, men kan ikke sige om det udløste egentlig depression.

Jeg er ikke binyrebarkhormontypen,  og slet ikke nu, så jeg tænkte ikke at krisen kunne være grunden til mine hukommelsesproblemer. Men jeg blev i tvivl da jeg læste noget du har skrevet i pressen, om jeg burde være startet i samtalebehandling. Da jeg jo havde det med hukommelsen var det et lidt omfattende projekt .

Jeg bliver meget irritabel og ikke så frisk i replikken som tidligere. Jeg skal anstrenge mig, fordi jeg er bliver træt ret hurtigt, også fysisk træt.
Jeg  er  fra 80ergemerationen med overgangsaldergener  og forhøjet kolesterol. 
  Noget af hukommelseshalløjet ligner det som andre skriver her. Andet er lidt anderledes.

Hejren